Trainingsvormen

Een ATT trainingsblok bestaat uit 15-18 lessen in een seizoen. Waarbij je wekelijks werkt aan je techniek, conditie en tactisch inzicht onder leiding van je vaste trainer. Kies hieronder welke trainingsvorm het beste bij je past!

Tenniskids rood, oranje en groen

Tenniskids wil kinderen op een leuke manier laten kennis maken met tennis..
Jonge of onervaren spelers krijgen de mogelijkheid om de vaardigheden en de tactiek van tennis te leren en eigenlijk het spel te spelen. Tenniskids gebruikt drie kleuren in de opeenvolging van verkeerslichten die de vooruitgang van kinderen in tennis in kaart brengen.
Tenniskids fase Rood (6-9 jaar)
Tenniskids fase Oranje (8-11 jaar)
Tenniskids fase Groen (10-14 jaar)
De baanlengte, racketlengte en de verschillende soorten ballen zullen toenemen of veranderen in het proces, wanneer kids er klaar voor zijn om op een groter veld te spelen.

Selectie jeugdtrainingen

Selectiejeugdtrainingen zijn speciaal bedoeld voor jeugdspelers van circa 8 tot 17 jaar, die alles uit hun tennistalent willen halen. Voor deze getalenteerde groep heeft ATT speciale programma’s ontwikkeld. Deze bestaan uit tennistraining privé, duo en in kleine groepen van gelijkwaardig niveau. Naast de tennistrainingen zijn er conditieprogramma’s, die volledig afgestemd worden op de individuele fysiek van de speler.

Schooltennis

ATT ondersteunt de vakleerkracht LO of groepsleerkracht met het geven van "Maak kennis met Tennis” lessen. Uiteraard is het ook mogelijk dat de ATT trainer de lessen op de scholen verzorgd. Een dag met de hele klas bij de tennisclub is voor de kinderen een geweldige ervaring. Voor de enthousiaste kinderen is er een naschools tennisaanbod.

Bal & Slag

Bal & Slag is voor kinderen die kennis willen maken met tennis! In een grote groep gaan we de grondbeginselen van tennis aanleren. De bal & slag wordt onder leiding van ATT geassisteerd door de leden van vereniging!

Privetrainingen

Een ideale mogelijkheid om te werken aan de persoonlijke doelen van de speler. Optimale aandacht en begeleiding zorgen ervoor dat een speler snel vooruitgang kan boeken.

Groepstrainingen

Deze trainingen zijn bestemd voor alle niveaus: beginners, gevorderden.

Cardiotennis

Bij CardioTennis train je in een groep van max 6 leerlingen en werk je aan je eigen doelstellingen. Een doel kan zijn het verbeteren van je conditie en het verbranden van calorieën. Met een hartslagmeter is het gemakkelijk te monitoren in welke specifieke hartslagzone (65-85%) je aan het trainen bent.
Met mijn achtergrond als fitness-loop-en conditietrainer weet ik hoe belangrijk verantwoord trainen is.
Een CardioTennisles duurt ongeveer een uur. De gehele training werken we met racket en bal. Dit maakt elke CardioTennisles weer tot een uitdaging.
Onder leiding van de tennistrainer en een uitdagend circuit of bootcamp programma werken we naar grensverleggende prestaties.

Tenniskamp

Jaarlijks organiseert Active Tennis Tennisopleiding (ATT) een tenniskamp voor de tennisjeugd van 9 t/m 17 jaar en is toegankelijk voor iedere speelsterkte. Tijdens het kamp is de rode draad 'tennis'. De achterliggende gedachte gedurende de week is van de jeugdspeler op een leuke en ontspannen manier een betere tennisser te maken. ATT doet dit door het vinden van een positieve combinatie tussen trainen, wedstrijden en recreatie.

Meedoen aan de trainingen van Active Tennis? Schrijf je in »